SAYFALAR

7 Şubat 2015 Cumartesi

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM


PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 
YENİ NESİL PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM
600ML ÜSTTEN HAZNE
Standard Nozzle: 1.4
ÇALIŞMA BASINCI 50-70PSI
PASLANMAZ ÇELİK
1.KALİTE
PİYASA FİYATI 300TL CİVARINDADIR.
AYNİ GÜN STOKTAN TESLİM.
ÜCRETSİZ KARGO.



HVLP TABANCA NEDİR?
HVLP tabancalarının geliştirilmesi ile aktarım etkinliklerini iki katına kadar artırmak mümkün olmuştur. HVLP tabancaları, tabanca içi hava kanallarının bol hava beslemesine izin verecek detayda tasarlanmıştır. Boya yüksek debide ancak düşük basınçta (konvansiyonel sistemlerdeki 2.5-5.5 atm yerine HVLP sistemlerde 0.2-0.7 atm hava ile) püskürtülmektedir. Düşük hava basıncının geri sıçrama etkisini çok azaltması, aktarım etkinliğinin artmasına yol açmaktadır. HVLP sistemlerinin kullanım yaygınlığı, başta oto tamir boyaları alanında olmak üzere giderek artmaktadır. HVLP uygulamalarında konvansiyonel uygulamalarda elde edilene yakın bir atomizasyon ve yayılma kalitesi sağlanabilmektedir.

HVLP tabanca ile atomize edilen boya tanecikleri, konvansiyonel tabancadaki atomizasyona göre biraz daha iridir. Bu nedenle, elde edilen yüzey kalitesinin konvansiyonel uygulamalardan kötü olması beklenir. Fakat, son zamanlarda yapılan çalışmalarla, havalı sistemlerle uygulanmış yüzey kalitesine yakın seviyelere ulaşılabilmektedir. Bununla beraber, hava basıncının düşük olması, boya taneciklerinin hızla yüzeye çarpıp geri sekmesini önler (Şekil–10). Bu da uygulama etkinliğini % 70–75 artırarak boya tüketiminde tasarrufa gidilmesini sağlamaktadır.

Konvansiyonel sprey uygulamalarıyla kıyaslandığında, HVLP tabancalarla yapılan uygulamalarda, çevreye saçılan overspray tozlarında ve çevre kirliliğine neden olan atık miktarlarında düşüş gözlenmektedir. Yine de, HVLP tabancalarının kullanımı esnasında çevre kirliliğine yol açabilecek overspray tozlarının önlenmesi açısından bazı ülkelerde çeşitli sınırlandırmalar getirilmiştir. Örneğin; ABD’nin bazı eyaletleri ve  bazı Avrupa ülkelerinde hava başlığında basıncı 0.7 bar olan HVLP dışında tabancaların kullanılması yasaklanmıştır. Bunun yanında, ABD'nin Güney California eyaletinde 0.7 bar ve bu değerin altındaki basınç değerlerinde % 65 veya daha yüksek transfer verimi sağlayan HVLP tabancalarının kullanılması istenmektedir.
PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 

PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM 





PROF. HVLP BOYA TABANCASI 1,4MM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder